Vriendenkring

Dankzij onze vrienden heeft Studiehuis Reshiet steeds meer mogelijkheden gekregen om haar doelstelling te bereiken. Onze vrienden maakten het ook mogelijk onze activiteiten uit te breiden. Hieronder vindt u de recentste ontwikkelingen.

Na'ale, Shomron Israel 10 februari 2017/5776

De update hieronder komt uit de wekelijkse nieuwsbrief van 10 februari 2017, vanuit Shomron:

Onze moeder is 90 en woont in een verzorgingshuis in Wekerom (ligt iets boven Ede). Lopen gaat alleen met een rollator en helaas is zij op een afdeling geplaatst met vooral demente mensen. Zelf is zij gelukkig helemaal niet dement. Een broer van ons woont dichtbij en kan haar 2 tot 3 x per week even bezoeken en een zus is er een halve dag per week. De andere twee kinderen…… wonen ver weg in Israel. Onlangs is een goede vriendin die wekelijks op bezoek kwam verhuisd naar ver weg en we hopen dat u misschien iemand kent die met bepaalde regelmaat een uurtje per week of om de week op bezoek kan komen om met haar te praten of te wandelen met de rolstoel. We willen u dan ook een reisvergoeding aanbieden. Niet geschoten is altijd mis en wie weet is deze mitswah (goede daad, het bezoeken van behoeftigen) iets voor u?

Shmuel is 12 geworden…we hebben het geweten…want zo’n beetje zijn hele klas kwam in de middag bij ons patat en poffertjes eten. Nu is het zo, dat doorgaans Israeliers niet rustig met elkaar praten maar dikwijls door elkaar heen en met stemverheffing spreken… De kleintjes leren dat al van jongs af aan en omdat de ene net iets harder spreekt dan de andere gaat weer een andere er boven uit schreeuwen of gillen. Ja.. dat weten we nu onderhand wel, maar het was weer een hele belevenis om dat levendige jonge grut zo bij elkaar te hebben. Poffertjes en patat maakten hen enigszins stil maar onze oren bleven toch nog lang na tuiten. Shmuel vond het de leukste verjaardag ooit



Tulpen sieren de entree van onze yishuv Na’aleh. We voelen ons helemaal thuis. Het was vreselijk koud en winderig in de nachten afgelopen week. In het noorden tot -5 en bij ons net iets boven nul. Vanaf vandaag wel heerlijk zonnig en de temperaturen gaan stijgen. 


Sde Zvi, Hanegev Israel 21 oktober 2015/5775,


De funding is voor onze nieuwe locatie volledig geslaagd. Hartelijk dank, vrienden!
Wegens overweldigend succes hebben we de actie nu al gestopt.

Wij schreven over de nieuwe locatie:

Sde Zvi, Hanegev Israel, oktober 2015/5775

Beste lezers,

Shalom שלום

We hebben een huis gevonden! En een extra roeping?
Het is zover, ons gebed is verhoord. Het is een al lang gekoesterde droom van ons dat wij in Israël een Gastenhuis/Studiehuis zouden willen opzetten om toeristen tegen een redelijk tarief te laten overnachten in een bijzondere Bijbelse omgeving. 

Het betreft een ‘split-levelhuis’ met drie verdiepingen en een tuin op twee niveaus: een flinke achtertuin, waar een betonnen schuurtje staat en een flinke voortuin met een adembenemend uitzicht over de bergen en heuvels van Efraim. Het huis heeft vijf slaapkamers, een grote ruime woonkamer en open keuken. 
Wij hebben zelf drie slaapkamers nodig, de meest hoog gelegen kamers en de andere twee slaapkamers, die op een eigen verdieping liggen zijn voor gasten. De gasten hebben een eigen badkamer met ligbad en o.a. toilet en ook een eigen opgang via de achtertuin. De betonnen schuur in de achtertuin is evt. met lichte aanpassingen om te bouwen tot kantoor of extra gastenverblijf.

Het is een heerlijk licht huis en we voelen ons allemaal heel prettig daar. We kunnen evt. in de grote tuin nog een extra houten huisje plaatsen om te verhuren, de eigenaresse vindt het prima wanneer we het als gastenhuis gebruiken. Met zo’n huisje erbij hebben we dus drie of vier gastenkamers.

We kijken naar het noordwesten en zien links in de hoek van het terras heel in de verte Tel-Aviv en op heldere dagen daarachter de Middellandse zee. Het huis ligt boven straatniveau en men betreedt een stenen trap om bij de voordeur te komen. Het dorpje (300 inwoners) is op een heuvel gelegen.

De locatie is: de Shomron, Samaria, zeven kilometer over de checkpoint in de heuvels van Efraim. Telkens blijft de tekst uit Jeremia 31:6 in onze gedachten haken: “De dag komt waarop de notsrim (letterlijk de ‘ bewaarders’. In Israel noemt men Christenen notsriem…!) op de bergen van Efraim zullen roepen: kom, laat ons opgaan naar Sion, naar de Here onze God.” In het Hebreeuws staat er voor ‘laten we opgaan’ het woord na’aleh. Het dorpje waar we zijn gaan wonen …heet ook Na’aleh…. Toeval of valt het ons toe…? Hoe dan ook, we hebben allemaal, ook de kinderen(!) enorme vrede over dit huis en dit dorp.

Wat gaan we doen? 

Wij zijn per januari 2015 verhuisd naar dit prachtige huis in de Shomron! De beschikbare kamers aan gasten gaan we verhuren met Bed/Breakfast waarbij men ook, indien gewenst seminars van Studiehuis Reshiet kan volgen. Daarnaast willen wij het driekamerhuisje met voor- en achtertuin/terras in moshav Sde Zvi (de DutchFarm) in de Negev, waar wij tot nog toe met groot plezier gewoond hebben, gaan verhuren als appartement voor toeristen.

Zoals de meesten van u mogelijk weten organiseren wij sinds 2006 studie-ontdekkingsreizen vanuit Nederland naar Israël voor grotere en kleinere groepen. Het is uniek om nu twee plekken in Israël te hebben waar we gasten kunnen verzorgen en onderwijzen . Via o.a. websites, verschillende nieuwsbrieven en media , ons magazine TijdStip en cursussen zullen we actief adverteren voor deze unieke gastenlokaties. 

Wij, Karen en Yair Strijker willen graag onze energie, kennis en beschikbare middelen in dit project investeren maar we hebben ook investeerders nodig. 

Shabat shalom en heel hartelijke groeten vanuit de Negev,

info@studiehuisreshiet.nl 
www.studiehuisreshiet.nl 
www.resetisraeltours.com

Studiehuis Reshiet Israël, 

Jaier en Karen Strijker

Reset Israel Tours

Karen en Yair Strijker bieden ook studiereizen aan. Zie voor informatie en reisaanbod: www.resetisraeltours.com

Time Out Travel

Wij werken samen met www.timeouttravel.nl . Wij geven de inhoud en zij organiseren de praktische zaken eromheen. Kijk op hun website voor meer informatie.

Studiehuis reshiet

Maak kennis met de rijkdom van de Hebreeuwse taal

Slider

Gasten-Studiehuis Na'ale

Wilt u ook eens logeren net over de westelijke ‘Groene lijngrens,’ in het aloude ‘Harteland van Israel,’ de Shomron/Samaria? Bij ons in het zeer rustige, hoog gelegen Na’ale is dat mogelijk! Zie de flyer Gastenhuis.

Woordstudie video's!

Eén van onze docenten, Elske Vahl, beheert een youtubekanaal waar allerlei video's met woordstudies worden geplaatst. We bevelen deze van harte bij u aan. Klik hier om ze te bekijken.

Magazine TijdStip

TijdStip verschijnt vijf maal per jaar en is gekoppeld aan vijf jaarlijkse 'tijdstippen', die ook het thema bepalen, Chánukáh, Purim, Pesach-Shabhu’óth, Tisha’bé’Abh (Treurtijd over de Tempelverwoesting) en Rosh Hashánáh-Jom Kipur-Sukoth. Lees verder in de TijdStip flyer. U kunt ook een voorbeeldexemplaar inzien door hier te klikken.

Contactgegevens

Studiehuis Reshiet
Ingbar 62 a
Na'ale
P.O. Box 422, 71932 Na'ale
Israel
© (2019) Studiehuis Reshiet. All Rights Reserved. Designed By CVM producties